11 tips voor gezonde voeten.

 

11 tips voor gezonde voeten

TIP 1

Meng het sap van een citroen met twee eetlepels olijfolie en twee lepels zout en masseer dat in uw voeten. Goed voor een zachte, soepele huid en schone nagels.

 

TIP 2  

Droog uw voeten tussen uw tenen af met keukenpapier of tissues, in plaats van met een handdoek. De huid wordt dan beter droog en dit helpt tegen voetschimmel.

TIP3

 Wandelt u veel en graag? Trek dan in de rustpauzes van uw wandeltocht even uw schoenen en sokken uit om zo uw voeten te laten ‘uitdampen’.

TIP 4

 Gebruik minder koffie, alcohol en scherpe kruiden. Die stimuleren namelijk zweetvoeten.

TIP 5

 Heeft u een gevoelige huid (dit is vaak het geval bij diabetici, reumapatiënten, mensen met likdoorns), doe dan uw sokken binnenstebuiten aan. Hierdoor veroorzaken naadjes of randjes geen pijn meer.

TIP 6

 Als u voor uw werk veel in rubberlaarzen moet lopen, gebruik dan een zachte inlegzooi ter voorkoming van blaren, eelt en likdoorns. Laarzen geven namelijk geen steun en het voetbed stelt ook niet veel voor. Daarnaast ventileren laarzen niet en krijgt u er natte, warme voeten in (wat voetschimmels bevorderen).

TIP 7

 Zorg voor badslippers als u naar het zwembad gaat. Zo loopt u minder kans op voetwratten.

TIP 8

 Het schoonmaken van nagels en nagelwallen is minstens zo belangrijk als het knippen van de nagel. Vermijd zo schimmelnagels!

TIP 9

 Voor vrouwen die graag hun nagels in een kleurtje lakken: breng eerst een kleurloos laagje lak aan en daarna pas het kleurtje. Nagels zijn namelijk poreus. Zo voorkomt u dat de kleur in de nagel trekt waardoor op den duur de onderliggende nagelplaat verkleurt en gelig wordt.

TIP 10

 Stretch uw voeten regelmatig.

TIP 11

 Eelt kan pijnlijk zijn, vooral bij een droge huid. Smeer daarom uw voeten dagelijks in met een vettige crème.